Pozwolenie dla członków rodziny EOG (EEA Family Permit)

Dzięki pozwoleniu dla członków rodziny EOG, osoby nie będące częścią EOG, ale których członkowie rodziny należą do EOG, mogą podróżować z nimi do Wielkiej Brytanii. Wydawane są one przed podróżą, są darmowe i ważne przez 6 miesięcy. Jeśli osoba nie będąca częścią EOG, ale będąca członkiem rodziny obywatela EOG wciąż przestrzega przepisów EOG, to przekroczenie daty ważności ich przepustki nie liczy się jako “przedłużenie”.

Wniosek bezpośrednio może członek rodziny, dalszy krewny, lub partner jeśli jest w stanie udowodnić trwały związek.

  • Bezpośredni krewni
  • Współmałżonek
  • Partner
  • Dziecko lub wnuk poniżej 21 roku życia lub dziecko lub wnuk pozostający na utrzymaniu obywatela EOG lub jego małżonka lub partnera w dowolnym wieku
  • Rodzic lub dziadek będący na utrzymaniu obywatela EOG lub jego małżonka lub partnera
  • Dalsi krewni

Wniosek może złożyć brat, siostra, ciotka, lub wujek, ale pokrewieństwo musi być udokumentowane

Wniosek może być również złożony przez nieślubnego partnera, jeśli przedstawiony zostanie dowód trwałego związku.

Jesli potrzebujesz porady dotyczącej tego, czy przysługuje Ci wniosek o pozwolenie dla członków rodziny EOG, oraz czy możesz pozostać na terenie Wielkiej Brytanii nawet jak Twoje pozwolenie wygaśnie,skontaktuj się z IMD Solicitors, a jeden z naszych doradców na pewno Ci pomoże.

Cennik

Należy pamiętać, że nasza firma nie oferuje usług w ramach pomocy prawnej (Legal Aid). Oferujemy klientom osobiste usługi dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Nasze ceny                        

Tutaj przeczytasz co mówią o nas nasi Klienci
★★★★★ 

Zadzwoń teraz, aby omówić sprawę:

0333 358 3056
Poproś o telefon zwrotny Poniedziałek- Piątek 9.00-17.30