Obywatelstwo brytyjskie

Jeśli jesteś obywatelem UE i mieszkasz w Wielkiej Brytanii od co najmniej 5 lat, automatycznie nabywasz prawo do stałego obywatelstwa w Wielkiej Brytanii. Jednakże, jeśli chcesz zostać obywatelem brytyjskim, będziesz potrzebować karty stałego pobytu zanim złożysz wniosek. Jeśli nie masz jeszcze karty stałego pobytu, tu dowiesz się więcej o tym, jak ją zdobyć.

Otrzymanie obywatelstwa brytyjskiego niesie ze sobą wiele znaczących konsekwencji dla Ciebie i Twojej rodziny, dlatego niesamowicie istotne jest znalezienie odpowiedniego radcy prawnego na samym początku, zanim podejmiesz próby składania wniosków imigracyjnych, dzięki czemu unikniesz opóźnień, zbędnych wydatków, oraz zapewnisz sobie pozytywne rozpatrzenie wniosku.

Nadanie obywatelstwa

Musisz udowodnić, że jesteś w stanie spełnić pewne wymogi prawne. Aby zapewnić, że obywatelstwo zostanie Ci przyznane, nasz doświadczony zespół pomoże Ci złożyć wniosek i odpowiadać na zapytania dotyczące naturalizacji.

Wymagania, które muszą być spełnione, będą się różnić w zależności od tego, czy wniosek jest oparty na małżeństwie lub związku partnerskim z osobą brytyjskiego obywatelstwa.

Możesz ubiegać się o obywatelstwo brytyjskie, jeśli:
  • Skończyłeś 18 lat i jesteś zdrowy na umyśle
  • Spełniasz wymagania rezydentury
  • Posiadasz certyfikat potwierdzający stały pobyt na terenie UK (obowiązuje obywateli UE)
  • Masz nieskazitelny charakter
  • Znasz język angielski na odpowiednim poziomie oraz dobrze znasz realia panujące w UK.
  • Zamierzasz mieszkać w Wielkiej Brytanii
Wymóg stałego pobytu

Nie możesz podlegać ograniczeniom czasu imigracji, które znajdują się na wniosku. W celu spełnienia wymogu stałego pobytu, musisz spełniać jego wymagania przez co najmniej 12 miesięcy.  Jeśli jesteś obywatelem Unii Europejskiej ,będziesz zobowiązany do uzyskania dokumentu potwierdzającego pobyt stały w Wielkiej Brytanii. Co więcej, w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie mogłeś spędzić więcej niż 90 dni poza terenami UK. Jeśli nie jesteś pewien, czy spełniasz wymogi stałego pobytu, ktoś z naszego zespołu imigracyjnego Ci pomoże.

Nieskazitelny charakter

Jeśli nie byłeś karany za poważne przestępstwa lub za jakiekolwiek przestępstwa w ostatnim czasie, oraz w ciągu 10 lat nie brałeś udziału w przestępstwach związanych z imigracją, spełniasz ten warunek. Jeden z naszych prawnikow imigracyjnych rozważy Twoje indywidualne okoliczności i doradzi Ci, co robić dalej.

Partner/współmałżonek jest obywatelem UK

Jeśli jesteś w związku małżeńskim/partnerskim z obywatelem Wielkiej Brytanii, musisz spełnić inne wymagania zanim otrzymasz obywatelstwo. Niezależnie od tego, czy spełniasz ten lub inne warunki, które musi spełniać współmałżonek obywatela UK, doradzimy Ci.

Dlaczego IMD powinno Cię reprezentować w sprawach związanych z Twoim wnioskiem?

Jesteśmy brytyjską kancelarią radców prawnych, w pełni upoważnioną i regulowaną przez Solicitors Regulation Authority(SRA). Jako profesjonalna kancelaria adwokacka, nie podlegamy autoryzacji ze strony Office of the Immigration Services Commissioner(OISC). Wiele firm oferujących usługi imigracyjne są regulowane tylko przez OISC, dlatego też nie reprezentują przed sądami i trybunałami w sprawach odwołań od decyzji Home Office.

Nasza kancelaria nie zatrudnia pracowników sprzedaży w celu “doradzania”- wszystkie konsultacje telefoniczne prowadzone są przez prawników.

Pokieruj nas, a fachowi adwokaci zajmujący się sprawami imigracji zajmą się Twoją sprawą. Dopilnują, żebyś nie stracił na niej pieniędzy, ani nie popełnił żadnych błędów.

Pamiętaj,że jeśli osoba, która nie jest wykwalifikowanym radcą prawnym lub upoważniony przez OISC udzieli Ci usługi doradczej, popełnia ona przestępstwo.

Cennik

Należy pamiętać, że nasza firma nie oferuje usług w ramach pomocy prawnej. Oferujemy klientom osobiste usługi dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Nasze ceny

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać dobrze napisane wnioski o stały pobyt dla Ciebie i członków Twojej rodziny.                         

Tutaj przeczytasz co mówią o nas nasi Klienci
★★★★★ 

Zadzwoń teraz, aby omówić sprawę:

0333 358 3056
Poproś o telefon zwrotny Poniedziałek- Piątek 9.00-17.30