Obywatelstwo brytyjskie

Jeśli jesteś obywatelem UE i mieszkasz w Wielkiej Brytanii od co najmniej 5 lat, automatycznie nabywasz prawo do stałego obywatelstwa w Wielkiej Brytanii. Jednakże, jeśli chcesz zostać obywatelem brytyjskim, będziesz potrzebować karty stałego pobytu zanim złożysz wniosek. Jeśli nie masz jeszcze karty stałego pobytu, tu dowiesz się więcej o tym, jak ją zdobyć.

Otrzymanie obywatelstwa brytyjskiego niesie ze sobą wiele znaczących konsekwencji dla Ciebie i Twojej rodziny, dlatego niesamowicie istotne jest znalezienie odpowiedniego radcy prawnego na samym początku, zanim podejmiesz próby składania wniosków imigracyjnych, dzięki czemu unikniesz opóźnień, zbędnych wydatków, oraz zapewnisz sobie pozytywne rozpatrzenie wniosku.

Nadanie obywatelstwa

Musisz udowodnić, że jesteś w stanie spełnić pewne wymogi prawne. Aby zapewnić, że obywatelstwo zostanie Ci przyznane, nasz doświadczony zespół pomoże Ci złożyć wniosek i odpowiadać na zapytania dotyczące naturalizacji.

Wymagania,które muszą być spełnione, będzie się różnić w zależności od tego, czy wniosek jest oparty na małżeństwie lub związku partnerskim z osobą brytyjskiego obywatelstwa.

Możesz ubiegać się o obywatelstwo brytyjskie, jeśli:
  • Skończyłeś 18 lat i jesteś zdrowy na umyśle
  • Spełniasz wymagania rezydentury
  • Posiadasz certyfikat potwierdzający stały pobyt na terenie UK (obowiązuje obywateli UE)
  • Masz nieskazitelny charakter
  • Znasz język angielski na odpowiednim poziomie oraz dobrze znasz realia panujące w UK.
  • Zamierzasz mieszkać w Wielkiej Brytanii
Wymóg stałego pobytu

Nie możesz podlegać ograniczeniom czasu imigracji na wniosku. Musisz też być wolny od nich w czasie co najmniej 12 miesięcy, co oznacza, że w celu spełnienia wymogu stałego pobytu, musisz być uprawniony do stałego pobytu od co najmniej 12 miesięcy. Jeśli jesteś obywatelem Unii Europejskiej, będziesz zobowiązany do uzyskania dokumentu potwierdzającego pobyt stały w Wielkiej Brytanii. Co więcej, w ciągu ostatnich 12 miesięcy nie mogłeś spędzić więcej niż 90 dni poza terenami UK. Jeśli nie jesteś pewien, czy spełniasz wymogi stałego pobytu, ktoś z naszego zespołu imigracyjnego Ci pomoże.

Nieskazitelny charakter

Jeśli nie byłeś karany za poważne przestępstwa lub za jakiekolwiek przestępstwa w ostatnim czasie, oraz w ciągu 10 lat nie brałeś udziału w przestępstwach związanych z imigracją, spełniasz ten warunek. Jeden z naszych prawnikow imigracyjnych rozważy Twoje indywidualne okoliczności i doradzi Ci, co robić dalej.

Partner/współmałżonek jest obywatelem UK

Jeśli jesteś w związku małżeńskim/partnerskim z obywatelem Wielkiej Brytanii, musisz spełnić inny zestaw wymagań zanim nadane Ci zostanie obywatelstwo. Niezależnie od tego, czy spełniasz ten lub inne warunki do wniosku, które musi spełniać współmałżonek obywatela UK, doradzimy Ci.

Dlaczego IMD powinno Cię reprezentować w sprawach związanych z Twoim wnioskiem?

Jesteśmy brytyjską kancelarią radców prawnych, w pełni upoważnioną i regulowaną przez Solicitors Regulation Authority(SRA). Jako profesjonalna kancelaria adwokacka, nie podlegamy autoryzacji ze strony Office of the Immigration Services Commissioner(OISC). Wiele firm oferujących usługi imigracyjne są regulowane tylko przez OISC, dlatego też nie reprezentują przed sądami i trybunałami w sprawach odwołań od decyzji Home Office.

Nasza kancelaria nie zatrudnia pracowników sprzedaży w celu “doradzania”- wszystkie konsultacje telefoniczne prowadzone są przez prawników.

Pokieruj nas, a fachowi adwokaci zajmujący się sprawami imigracji zajmą się Twoją sprawą. Dopilnują, żebyś nie stracił na niej pieniędzy, ani nie popełnił żadnych błędów.

Pamiętaj,że jeśli osoba, która nie jest wykwalifikowanym radcą prawnym lub upoważniony przez OISC udzieli Ci usługi doradczej, popełnia ona przestępstwo.

Cennik

Należy pamiętać, że nasza firma nie oferuje usług w ramach pomocy prawnej. Oferujemy klientom osobiste usługi dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Nasze ceny są określone poniżej:

Jeśli potrzebujesz dokumentu potwierdzającego prawo do stałego pobytu:

Otrzymanie karty PR i złożenie wniosku o nadanie obywatelstwa -£1,395.00 + VAT

Pakiet obejmuje:

  • Porady prawne ze strony prawnika imigracyjnego
  • Konferencję w odniesieniu do obu wniosków przez skype, telefonicznie lub w jednym z naszych biur (Londyn, Manchester, Birmingham)
  • Przygotowanie i złożenie wniosku o pobyt stały
  • Przygotowanie wniosku o nadanie obywatelstwa brytyjskiego
  • Kontrolę wniosku przez prawnika imigracyjnego
  • Odpowiadanie na zapytania Home Office

Jeśli masz dokument stałego pobytu

Pakiet Brązowy – £250 + VAT

Pakiet obejmuje:

  • Sprawdzanie wniosku przez prawnika imigracyjnego
  • Konsultacje w jednym z naszych biur (Londyn, Manchester lub Birmingham) lub przez skype/telefon

Pakiet nie obejmuje:

  • Przygotowania i złożenia wniosku do Home Office

Pakiet Srebrny – £795.00 + VAT

Pakiet obejmuje:

  • Porady prawne ze strony prawnika imigracyjnego
  • Konsultacje w jednym z naszych biur (Londyn, Manchester lub Birmingham) lub przez skype/telefon
  • Przygotowanie wniosku o nadanie obywatelstwa brytyjskiego
  • Kontrolę wniosku przez prawnika imigracyjnego

Pakiet nie obejmuje:

  • Złożenia wniosku o paszport

Pakiet Złoty – £995.00 + VAT

Pakiet obejmuje:

  • Porady prawne ze strony prawnika imigracyjnego
  • Konferencję w odniesieniu do obu wniosków przez skype, telefonicznie lub w jednym z naszych biur (Londyn, Manchester, Birmingham)
  • Przygotowanie wniosku o nadanie obywatelstwa brytyjskiego
  • Kontrolę wniosku przez prawnika imigracyjnego
  • Przesłanie zgłoszenia do Home Office
  • Pomoc z wnioskiem o paszport

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać dobrze napisane wnioski o stały pobyt dla Ciebie i członków Twojej rodziny.

Zadzwoń teraz, aby omówić sprawę:

(0044) 333 358 3056
Poproś o telefon zwrotny Poniedziałek- Piątek 9.00-17.30