0333 358 3056
(Stawka za połączenie lokalne)

Rezydentura - stały pobyt

Otrzymanie tytułu rezydenta jest pierwszym krokiem w procesie ubiegania się o obywatelstwo brytyjskie i służy jako zapewnienie, że jesteś w stanie nadal mieszkać i pracować w Wielkiej Brytanii bez ograniczeń.

Jeśli mieszkasz i pracujesz w Wielkiej Brytanii przez jakiś czas, powinieneś rozważyć wniosek o stały pobyt – nasz zespół doświadczonych adwokatów pomoże Ci na każdym kroku.

Niezależnie od tego, jakie są Twoje potrzeby, Twoją sprawą zajmą się fachowi adwokaci specjalizujący się w sprawach imigracji. Dopilnują, by wszystko odbyło się bez problemów.

W jaki sposób BREXIT wpływa na mój wniosek?

Z powodu decyzji o opuszczeniu Unii Europejskiej przez Wielką Brytanię, wciąż trwają dyskusje na temat tego, czy dokument potwierdzający stały pobyt wciąż jest konieczny. Decyzja o tym,czy składać wniosek powinien być oparty o okoliczności indywidualne, biorąc pod uwagę osobiste potrzeby i plany na przyszłość.

Obywatele z dokumentem potwierdzającym stały pobyt będą mogli na jego podstawie uzyskać status obywatela bez płacenia ani konieczności udokumentowania 5 lat nieprzerwanego pobytu. Chociaż według aktualnych wytycznych rządowych dokument o stałym pobycie nie będzie ważny po 31. grudnia 2020, i tak uważamy, że składając o niego wniosek można przyspieszyć proces otrzymania dokumentu potwierdzającego obywatelstwo.

Karta stałego pobytu jest nadal obowiązkowa dla obywateli ubiegających się o obywatelstwo brytyjskie.

Ubiegając się o nią nie trzeba podchodzić do testu języka angielskiego ani testu “Life in the UK”, które są wymagane przy wniosku o obywatelstwo brytyjskie.

Mając na uwadze Brexit, bardzo istotne jest, by szukać fachowych porad od samego początku, zanim złożysz jakikolwiek wniosek imigracyjny. Jeśli nie będziesz szukać fachowej pomocy, może to oznaczać, że Twój wniosek będzie odrzucony i poniesiesz dalsze koszty oraz opóźnisz wydanie dokumentu poprzez konieczność ponownego złożenia wniosku w Home Office.

Ogólnie rzecz biorąc, możesz wnioskować o stały pobyt jeśli mieszkasz na terenie UK od przynajmniej pięciu lat, w ciągu których uczyłeś się, pracowałeś, lub szukałeś zatrudnienia. Warto zamieścić informacje o jakimkolwiek ciągłym, pięcioletnim okresie, oraz połączyć prace wykonane zgodnie z przepisami UE, które umożliwiają prawny pobyt w UK.

Mogą występować inne wyjątkowe okoliczności, drogą których będziesz kwalifikował się na stały pobyt.

Skontaktuj się z naszymi fachowymi radcami prawnymi i dowiedz się więcej.

Dlaczego oferujemy najlepsze doradztwo prawne i reprezentację w sprawie Twojego wniosku

Jesteśmy brytyjską kancelarią radców prawnych, w pełni upoważnioną i regulowaną przez Solicitors Regulation Authority (SRA). Jako profesjonalna kancelaria adwokacka, nie podlegamy autoryzacji ze strony Office of the Immigration Services Commissioner (OISC). Wiele firm oferujących usługi imigracyjne jest regulowanych tylko przez OISC, dlatego też nie reprezentują przed sądami i trybunałami w sprawach odwołań od decyzji Home Office. Przestępstwem jest udzielanie porad lub reprezentacji w sprawach imigracyjnych bez koniecznych kwalifikacji.

Jak tylko nas pokierujesz, Twoją sprawą zajmą się fachowi adwokaci zajmujący się sprawami imigracji i dopilnują, by wszystko odbyło się bez problemów, w odpowiednim czasie.

Cennik

Należy pamiętać, że nasza firma nie oferuje usług w ramach pomocy prawnej (Legal Aid). Oferujemy klientom osobiste usługi dopasowane do ich indywidualnych potrzeb. Nasze ceny

Skontaktuj się z nami, aby uzyskać dobrze napisane wnioski o stały pobyt dla Ciebie i członków Twojej rodziny.

 


                             Tutaj przeczytasz co mówią o nas nasi Klienci 

Zadzwoń teraz, aby omówić sprawę:

0333 358 3056
Poproś o telefon zwrotny Poniedziałek- Piątek 9.00-17.30